Kerstmis,


Even moet ik denken aan die keren, toen ik nog een klein meisje was, ( hoewel ik qua lengte niet veel groter ben geworden) en wij, d.w.z ik met mijn lieve beide zussen, op kerstochtend naar de kerk in het dorp, waar we woonden, gingen. We waren van huis uit niet gelovig, maar onze lieve ouders lieten ons toch dat prachtige feest meemaken.
Ik zat altijd vol verwachting en spanning te kijken naar de dienstdoende dominee die hoog op de kansel, welke aan de muur hing, stond te preken. Ik hoorde niets van wat hij zei, maar wachtte eerder op het moment dat het ding ( kansel) van de muur zou geraken en met dominee en al naar beneden zou vallen..oei..Gelukkig is dat nooit gebeurt, maar spannend was het wel! Of ik lichtelijk teleurgesteld was of eerder opgelucht..dat laat ik in het midden 
Wel weet ik mij te herinneren dat het einde van de dienst het hoogtepunt was voor mij, (bedenk dat ik nog een klein kind was.) Want bij de uitgang werden er een boekje en een sinaasappel uitgedeeld. Gretig strekte ik dan mijn hand uit om die verassing in ontvangst te nemen. Wat een feest was dat!

Op mijn 11de werd ik geraakt door het Evangelie, de geboorte van Jezus Christus, Zijn leven, sterven en weder opstanding. Blij vertelde ik mijn ouders dat ik in de Here Jezus geloofde. Dat werd aangenomen en altijd gerespecteerd, waar ik ze nog altijd dankbaar voor ben!
Mijn geloof in mijn Heiland is nooit van mij geweken en alleen maar gegroeid!

Kerstmis..ach..het kindje Jezus in de kribbe, wat zou ik graag even een kijkje willen nemen in die stal en het Kindje zachtjes over Zijn wangetje aaien. In plaats daarvan voel ik een enkele keer Zijn hand die over mijn wang streelt, in liefde, troostend en bemoedigend! Voor altijd!

Ja, de kerstboom staat in volle glorie.... maar Hij, Jezus gloort overal!
   
© Grietje Boersma - Drachten