Een overdenking:


Stel..Ik geef je en zaadje, pas wanneer je het in de grond stopt en er iets uit groeit weet je zeker dat het een zaadje was, en geen steentje!!

Dit ooit opgeschreven en herlezende gaat het weer voor mij leven..wat was het wat mij destijds aansprak ?
Ik moet denken aan mijn evangelisatie/presentatie avonden/middagen, soms ochtenden..dan mocht ik de blijde Boodschap overbrengen n.a.v mijn schilderijen en gedichten..daarbij een stukje uit mijn eigen belevingen met God vertellen en ruimte gevend aan het publiek om hun verhaal/getuigenis te vertellen. Wat genoot ik daarvan. 10 Jaar achtereen mocht ik dit doen. Toen kwam Covid-19 ons leven verstoren en vervielen er maar liefst 18 van mijn zo geliefde presentaties.

Er zijn in deze afgelopen 2 jaar momenten geweest dat de moed mij in de schoenen zonk , ik mistte mijn werk voor God..vroeg mij af..wie ben ik nu..wie ben ik voor U, Heer..wat wilt U dat ik nu doe?
Mocht ik het zien als de nodige pauze welke ik juist nu zo goed kon gebruiken tijdens de ernstige ziekte(s) van mijn echtgenoot..zo ernstig dat de toekomst heel onzeker is..
Graag zag ik alles in het licht van God!! Soms lukte dat, en soms ook niet. Dan huilde ik in mijn wanhoop: God..wie ben ik..wie ben ik nog voor U!!

Plots kwam mij bovenstaande zin opnieuw onder ogen..God gaf mij deze tekst en het ging leven..want God geeft leven!!

Dat zaadje waar ik over schreef was de gave welke God mij had geschonken..schilderen, schrijven en spreken ( ik spreek graag zoals velen van jullie weten ;)
Wanneer ik dat zaadje had laten liggen..was het verdort, verloren gegaan..maar weet je, ik besloot het te zaaien..ik besloot het Evangelie rond te strooien, de opdracht welke God mij letterlijk gaf destijds : Waarom gebruik jij jouw gaven niet voor Mij!! Te gaan volgen.
Of het in goede grond zou vallen was een gok..

Lees: Mattheus 13-23

Ik mag je nu met grote vreugde vertellen dat het zaadje geen steentje is gebleken..het is nl gaan groeien en groeit nog steeds. Ik mag in september opnieuw de blijde boodschap verkondigen in Heerenveen en heb voor volgend jaar alweer 5 uitnodigingen staan.

Wat ik hiermee wil zeggen is:
Wanneer God jou een zaadje geeft ( soms meer dan 1) laat het niet liggen maar zaai, stop het in de grond en je zult zien dat het gaat groeien, omdat het van onze lieve Vader zelf afkomstig is. Wees niet bang ( want wat was ik dat die eerste keer) maar ga ervoor..ieder heeft zijn eigen gave, het gaat niet om het grote, niet om de hoeveelheid ervan..maar dat het met liefde wordt gezaaid !!
P.s Ieder op zijn eigen plekje, dat kan op het werk zijn of thuis of..vul zelf maar in...

Ik wens jullie Gods zegen hierbij!!

Amen !
   
© Grietje Boersma - Drachten