De koorddanser..

Herken je dat, het gevoel hebbende dat je op een koord loopt..al balancerend door de dagen. Dit geldt zeker wel voor mij !
Soms beeld ik mij in dat er een koord loopt over een diep ravijn, ik moet naar die overkant, want daar is alles beter, mooier, groener, fleuriger enz. Wat zou ik daar graag willen zijn.. maar ik sta aan de verkeerde kant..Ik ga even zitten, benen opgetrokken, de armen daaroverheen geslagen peinzend kijkend naar daar waar ik wil zijn..Ik zal er moeite voor moeten doen, maar de moed en energie ontbreekt mij. (Je hebt van die dagen nl.) Voor mijn ogen hangt er dat koord, strak getrokken tussen twee werelden. Zou ik het durven, zou ik die uitdaging aangaan, ik die zo van uitdagingen houd?! Ik blijf nog even zitten, zit er best wel goed maar er zal zeker niets veranderen aan mijn situatie wanneer ik zelf niet in actie kom, dus..Sta moeizaam op en een beetje stram loop ik naar het begin van het koord en zet mijn ene voet erop om het ,, gevoel” te krijgen..oei, het is wat wiebelig, toch echter..een innerlijke stem zegt mij nu door te zetten. Je hebt A gezegd Grietje, nu zeg je ook B!
Ik schuifel heel behoedzaam verder en kijk bewust niet naar beneden want daar raast een denkbeeldige rivier. Plotseling komt er een harde wind opzetten, ik ben niet meer zeker van mijzelf en van het koord en kijk angstig om mij heen..Zou ik vallen..?

Gelukkig is dit fictief!! Ik balanceer momenteel door de dagen, van de ene dag naar de andere en verwacht elke dag dat er ook voor mij perspectief is..en dat is er..want..Daar is Jezus!! Hij staat aan het andere eind van het koord, met uitgestrekte handen om mij/jou op te vangen. Hij heeft de overkant behaald, heeft die barre tocht over het koord des levens al voor ons afgelegd. Ging dat zonder kleerscheuren, zonder wiebelen en balanceren? Nee!! Wie over Zijn leven leest en zich daarin verdiept weet dat Hij zoveel voor ons heeft overgehad en voor ons heeft geleden.

Het leven is als een circus, we balanceren er op los, maar ik..ik richt mij op de grote Koorddanser die mij is voorgegaan en durf, samen met Hem, die uitdaging aan te gaan..JIJ OOK??

Amen!!
   
© Grietje Boersma - Drachten